muziekbus
Dit artikel is 15 05 2016 015:32 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Kees Schoonenbeek

Nederlands componist, geboren Arnhem 1 oktober 1947

website: Biografie
Kees Schoonenbeek studeerde piano aan het toenmalig Arnhems Muzieklyceum en muziektheorie en compositie aan het Brabants Conservatorium bij Jan van Dijk. In 1978 behaalde hij de Compositieprijs aan het Brabants Conservatorium.

Als docent muziektheorie was Schoonenbeek van 1975 tot 1977 verbonden aan het Brabants Conservatorium. Van 1977 tot 1980 doceerde hij muziektheorie aan de Universiteit van Amsterdam, Vakgroep Muziekwetenschap. Daarna keerde hij terug naar het Brabants Conservatorium als docent compositie, muziektheorie, arrangeren en orkestratie.

In 1983 won hij de Muziekprijs van de Stad Lochem met Tristropha voor harmonieorkest.

In 1989 startte Schoonenbeek zijn eigen uitgeverij Edition Canzona.

Schoonenbeek is componist van een veelsoortig repertoire, waarbij hij streeft naar een idioom dat toegankelijk is voor een relatief breder publiek. Zijn voorkeur gaat uit naar "werken op bestelling", waarbij doelgroep, praktische toepasbaarheid en behoefte prevaleren boven het autonome experiment. Deze attitude heeft ondermeer geleid tot een grote activiteit op het gebied van de blaasmuziek waarvoor hij inmiddels een groot aantal werken heeft gecomponeerd.

bron: www.donemus.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.