kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Jules van Hessen

Jules van Hessen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarna specialiseerde hij zich in orkestdirectie en volgende masterclasses bij internationaal bekende dirigenten. Hij werd geaccepteerd als privé student door Gennadi Roshdjestvensky.
Op Internationale Dirigenten concoursen liet van Hessen regelmatig van zich horen; in 1980 won hij de Zilveren Bloem in San Remo, in 1986 twee prijzen in Denemarken en in 1991 was hij de winnaar van het Igor Strawinsky concours in Oostenrijk.
Deze en de vele andere successen hebben geleid tot talloze uitnodigingen van professionele orkesten in binnen en buitenland. Zo trad hij op met meeste nederlandse orkesten, maar ook met buitenlandse zoals het BBC Philharmonic Orkestra en het Koninklijk Deens Orkest.
In 1991 werd hij als eerste Nederlandse dirigent uitgenodigd om de twee grote symfonieorkesten van China te dirigeren: het Centraal Philharmonisch Orkest van China en het Shanghai Symfonie Orkest.
Jules van Hessen is sinds 1987 vaste dirigent van het Philips Symfonie Orkest en dirigeert ook regelmatig het kamerorkest Musica Ducis. Ook is hij artistiek leider van het Nederlands Theater Orkest. Ook dirigeert hij regelmatig musical projecten.
Naast deze muzikale kwaliteiten heeft van Hessen ook andere, zo is hij een veel gevraagd spreker op lezingen voor het bedrijfsleven, waarbij hij de parallellen tussen dirigeren en managen analyseert en is hij wekelijkse presentator ( zaterdagmiddag ) van het Radio 4 programma Viertakt.
Verdere informatie over Jules van Hessen: www.JulesvanHessen.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 6.