kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Joss Stone

Joss Stone (° 11 april 1987 te Dover) is de artiestennaam van een Britse soulzangeres. Haar werkelijke naam is Joscelyn Stoker.

Biografie
Joss Stone debuteerde in 2003 met het album The Soul Sessions, waarop ze oude bekende soulnummers als Some Kind Of Wonderful nieuw leven inblies. Opvallend was de doorleefde wijze waarop de toen pas 16-jarige zangeres de liedjes zong. Ze werd op haar cd bijgestaan door mensen als Betty Wright, Angie Stone en The Roots. Als singles werden de White Stripes-cover Fell In Love With A Boy en Super Duper Love uitgebracht. Van het album gingen zo'n 3 miljoen exemplaren over de toonbank.

Eind 2004 volgde de cd die Joss zelf als haar debuutalbum beschouwt, omdat ze hiervan zelf de nummers had geschreven: Mind, Body & Soul. Het was eigenlijk de bedoeling dat dit album Joss' eerste cd zou worden, maar The Soul Sessions werd door mensen bij haar platenlabel zo goed bevonden, dat werd besloten om dat album als eerste uit te brengen. Van Mind, Body & Soul werden de nummers You Had me, Right To Be Wrong, Spoiled en Don't Cha Wanna Ride? uitgebracht op single. Daarnaast heeft zij voor de soundtrack van de film Alfie (met Jude Law in de hoofdrol) ook nog een duet opgenomen met Mick Jagger, de voorman van de Rolling Stones, genaamd Lonely Without You (This Christmas). Dit werd een bescheiden hitje met de kerst van 2004.

Joss was tijdens het North Sea Jazz Festival van 2005 een van de hoofdacts, naast Candy Dulfer en Jamie Cullum.

Ook op andere gebieden gaat het Joss Stone voor de wind: zo sleepte Joss een deal in de wacht met spijkerbroekenfanaat 'The GAP' en heeft ze samengewerkt met Elton John, James Brown en Carlos Santana. Voor maart 2007 staat de release van het derde album gepland: Introducing Joss Stone. De eerste single zal Tel Me 'Bout It gaan heten.

In 2006 maakte ze haar acteerdebuut in de film Eragon.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Joss_Stone.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 7.