kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Joost Timp

Bloem

Bloem was een Gooise band die in 1980 ontstond uit een samenvoeging van de bands Teenager en Bloom. Oprichter, zanger en voorman van Bloem was Joost Timp, de zoon van Mies Bouwman. De band had in 1980 een grote hit met het nummer Even aan mijn moeder vragen.

De rest van de band bestond uit Cor Claessen (bas), Juus Piek (drums) en Tom Sijmons (gitaar).

Producer Will Hoebee (van onder andere Saskia & Serge) toonde interesse toen zanger Joost Timp Nederlandse teksten begon te zingen. In twee dagen werd het debuutalbum opgenomen, Vooral jong blijven. De eerste single, Even aan mijn moeder vragen werd een grote hit en er werden ruim 45.000 exemplaren verkocht. De single bereikte nummer 14 in de Nederlandse Top 40.

Bloem bleek een eendagsvlieg. De volgende singles met de namen Ik wil lang haar en De poes haalden de Tipparade niet eens. In 1982 nam Bloem in twee weken tijd een titelloze LP op bij hun nieuwe platenmaatschappij CNR. Hierop stonden twee kleine hits, Omdat (parce que, because) en Ik wil alleen bij jou zijn.

In 1983 besloot de band ermee te stoppen. Platenmaatschappij CNR gaf meer aandacht aan Het Goede Doel, die veel succesvoller bleek. Gedesillusioneerd en met meningsverschillen stopte de band.

In 1984 richtten Timp, Sijmons en Piek een nieuwe band op, Boy Commando's. Ook dit werd geen succes.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloem_(band)

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 11.