kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Jerney Kaagman

Christina Henriette (Jerney) Kaagman (Den Haag, 9 juli 1947) is een Nederlands zangeres. Ze is ook bekend als voormalig voorzitter van de BV Pop en als jurylid van het televisieprogramma Idols.

Ze volgde de mms aan het Voorburgse Huygenslyceum en was lid van het schoolkoor en van de schoolband The Rangers. Daarna deed ze een secretaresse-opleiding.

In september 1969 werd ze gevraagd als zangeres bij de Haagse popgroep Earth & Fire. Nadat de band in 1983 uit elkaar ging, maakte ze twee soloalbums, en verscheen ze naakt in het eerste nummer van de Nederlandstalige Playboy. In 1987 maakte Earth & Fire een korte comeback.

Kaagman is sinds 1987 voorzitter van de muzikantenvakbond BV Pop. In de jaren negentig werd ze PR-manager bij de radiozender Noordzee FM, en in 2000 werd ze directeur bij de stichting Conamus, inmiddels Buma Cultuur. Vanaf 2002 is ze daarnaast jurylid van het televisieprogramma Idols.

Kaagman is nooit gehuwd, maar woont sinds 1974 samen met Bert Ruiter, basgitarist bij de Nederlandse band Focus en Earth and Fire.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Jerney_Kaagman

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 159.