kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

J.J. Cale

.J. Cale (5 december 1938) is een Amerikaans liedjesschrijver en muzikant. Hij werd geboren in Oklahoma City en groeide op in Tulsa. Hij is het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, "After Midnight" en "Cocaine". J.J.Cale is de meest bekende vertolker van de Tulsa Sound.

Zijn echte naam is John W. Cale (sommige bronnen noemen hem onterecht Jean Jacques Cale). Deze artiestennaam kreeg hij van een nachtclubeigenaar in Los Angeles aangezien er nog een John Cale actief was. Onder aansporing van Leon Russell en andere musici uit Tulsa waagde Cale de sprong naar de muziekscene van L.A.. Berooid van geld en illusies keerde hij terug naar Tulsa. Van daaruit zou hij desondanks de meeste roem vergaren.

Laid back
Zijn handelsmerk is het zogenaamde laid back-zingen. Dit is nét na de tel inzetten. Daarnaast is Cale, door zijn diensttijd bij de luchtmacht, handig met elektronica waardoor hij zijn eigen muziek mede produceert en zijn opnamen een specifieke sound krijgen. Onderdeel hiervan zijn het dubben van de zang en een lome, ingetogen sfeer.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/J.J._Cale.


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 427.