muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Ingeborg Danz

Ingeborg Danz geb. 21-4-1961 in Witten an der Ruhr
Duitse alt

Zij studeerde eerst schoolmuziek aan de Nordwestdeutschen Musikakademie Detmold. Nadat ze het staatsexamen had afgelegd sloot ze haar zangstudie af bij Heiner Eckels. Al tijdens haar studieperiode won ze vele wedstrijden w.o. in 1986 de eerste prijs zowel in de zangwedstrijd voor studerenden van het Land Nordrhein-Westfalen, alsook de zangwedstrijd van de VDMK op het regionale niveau van de deelstatt zowel als op nationaal niveau.

Verdere onderscheidingen waren een beurs van de Deutschen Musikrates en het Richard-Wagner-Verbandes. Sinds 1987 treedt Ingeborg Danz op in verschillende operahuizen, o.a. in Detmold en bij de Staatsoper Hamburg. Haar belangrijkste activiteit was echter concert- en liederenzang. Zo gaf ze talrijke concerten en maakte langdurige tournees in de USA, Japan, Rusland en binnen Europa. Ze werkte amen met dirigenten zoals Sir Neville Marriner, K. Kord en Helmuth Rilling en met orkesten zoals de Bamberger Symphonikern, het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart, het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, de Warschauer Nationalphilharmonie, het Tokyo Symphony Orchestra en het Boston Symphony Orchestra.

Ingeborg Danz treedt regelmatig op bij de 'Internationalen Bachakademie Stuttgart' en is een graag geziene gast bij vele, internationale festivals, waaronder het EuropƤische Musikfest Stuttgart, de Ludwigsburger SchloƟfestspiele, de Schwetzinger Festspiele, de Bachwoche Ansbach, het Oregon Bach Festival, het Tanglewood Festival en de Salzburger Festspiele.

Haar omvangrijke repertoire, dat alle grote werken uit de oratoriums omvat, werd al door vele radio- en tv-producties en platenmaatschappijen gedocumenteerd.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.