muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Holland-Symfonia

Twee orkesten die beide door hun lange historie een enorme schat aan ervaring hebben opgedaan. Deze expertise heeft zich vertaald in een dynamisch orkest dat wordt ingezet in diverse muzikale settings.

Holland Symfonia heeft drie hoofdtaken: het geven van symfonische concerten, het begeleiden van dans- en operagezelschappen en andere kunstinstellingen, en het verzorgen van educatieprojecten en specials.

Het orkest heeft in Haarlem de Philharmonie als thuisbasis voor de concerten en Het Muziektheater in Amsterdam voor de begeleidingen. De staf houdt kantoor op beide locaties. Holland Symfonia viert in 2007 zijn eerste lustrum.

Holland Symfonia is een muzikaal gezelschap van ruim 140 musici, dat in wisselende samenstelling in concertzaal en theater optreedt. Holland Symfonia heeft in meer dan een opzicht een bijzondere plaats in het Nederlandse orkestenbestel: het is niet alleen het eerste orkest van de 21e eeuw, maar ook het op één na grootste orkest van Nederland. Bovendien is Holland Symfonia de vaste partner van Het Nationale Ballet, en begeleidt het geregeld de Nationale Reisopera, het Nederlands Dans Theater en een aantal professionele- en amateurkoren.

Het muzikale spectrum van het orkest loopt van traditioneel klassieke en symfonische werken tot hedendaagse muziek en cross-overs. Verder verzorgt Holland Symfonia educatieve en speciale projecten, met de intentie om nieuw publiek te bereiken en te overtuigen van de eigentijdse zeggingskracht van orkestmuziek.

Website: www.hollandsymfonia.com


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.