kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Herb Alpert

Herb Alpert (Los Angeles, 31 maart 1935) is een Joods-Amerikaanse trompettist, arrangeur en producer.

Hij werd geboren als oudste van drie kinderen van een Russische vader en een Hongaarse moeder. Op zijn achtste verjaardag kreeg hij een trompet, en na verloop van tijd musiceerden alle leden van de familie gezamenlijk.

Vanaf 1959 nam hij, onder namen als Herbie Alpert Sextet, Herb B. Lou and the Legal Eagles en Dore Alpert, 13 singles op.

Samen met Jerry Moss richtte hij in 1961 zelf een platenmaatschappij op, genaamd Carnival Records. Op dit label zijn twee singles van Alpert uitgebracht. Maar omdat er al een bedrijf met die naam bestond, werd de naam veranderd in A & M Records. De eerste single die op dit label verscheen heette The Lonely Bull. Onder dit eigen merk bracht Alpert nog vele tientallen singles en lp's uit. De grote doorbraak in Europa kwam in 1965, met de single Tijuana Taxi.

A & M werd in 1990 verkocht aan Polygram. In 1994 richtten Alpert en Moss opnieuw een platenmaatschappij op, met de naam Almo Sounds.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Herb_Alpert

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 8.