muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

HeideroosjesDe Heideroosjes is een Limburgse punkrockband. De nummers zijn Engels- of Nederlandstalig en af en toe Duitstalig. In het nummer 'Euronoise' zingt de band zelfs in verschillende talen door elkaar. Het viertal staat bekend om de energieke en opzwepende liveoptredens.

Website: gitaar), Frank Kleuskens (gitaar), Fred Houben (basgitaar) en Igor Hobus (drums). De bandleden komen uit Horst en kennen elkaar van de middelbare school. Heideroosjes groeit vervolgens uit van rammelend punkbandje tot een internationaal opererend tourmonster. Met 7 studio-albums én een prestigieuze EDISON in de achterzak. Onlangs nam het viertal haar achtste studio album op. Dat gebeurde in Los Angeles (CA), onder leiding van producer Cameron Webb (die eerder werkte met o.a. Motorhead, Ignite, Limp Bizkit en Social Distortion).

Nadat het viertal begin jaren negentig alle clubs plat speelt, zijn de festivals aan de beurt. Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop, ze zijn allemaal veroverd. Eind jaren negentig richt Heideroosjes haar peilen met succes op het buitenland. Alleen of samen met muzikaal verwante bands als Pennywise, Offspring en Bad Religion touren de mannen de wereld rond. Parijs, London, Sarajevo, Milaan, Berlijn, New York, Los Angeles of Johannesburg Zuid Afrika, you name it; de Heideroosjes heeft er getourd en hun platen staan er in de bakken.

De naam "Heideroosjes" is afgeleid van een conference van Urbanus, die spottend zei dat hij een liedje had geschreven voor "de Limburgse hardrock formatie.... de Heideroosjes

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.