kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Gipsy-Kings

Gipsy Kings

Uit Frankrijk (Arles en Montpellier) afkomstige flamenco-band van de families Reyes en Baliardo.

De zigeunerband Gipsy Kings bestaat uit leden van de families Reyes en Baliardo. De families vertrokken tijdens de Spaanse burgeroorlog naar de Camarque in Zuid Frankrijk. Ze zijn na de oorlog nooit teruggekeerd naar hun geboorteland. "Frankrijk is een geweldig land om te leven", vertelt de groep "Onze ouders zijn hier altijd blijven wonen en daarom zijn wij ook in Frankrijk gebleven."

De Gipsy Kings braken internationaal door in 1987 met de single 'Bamboleo'. Inmiddels zijn de heren dertig jaar bij elkaar en hebben ze wereldwijd meer dan twintig miljoen cd's verkocht.

Op een enkele cover na schreven de Gipsy Kings de meeste liedjes zelf. Hun muziek is een kruising tussen rumba gitana flamenco en popmuziek. Volgens de bandleden hebben zij hun succes te danken aan hun 'roots'. "We hebben dertig jaar ervaring. Voordat het succes kwam, speelden we als straatmuzikanten. Ik denk dat dit een band schept voor het leven", leggen de mannen uit. "Daarbij bestaat de groep natuurlijk ook uit bijna allemaal broers en neven, we zijn familie."

Website: www.gipsykings.com, www.radio.nl


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 147.