muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Geert van Keulen

Geert van Keulen geboren Amsterdam 11-10-1943
Nederlands componist

Geert van Keulen studeerde klarinet en basklarinet aan het Amsterdamse Muzieklyceum, compositie bij Robert Heppener, instrumentatie bij Hans Henkemans en orkestdirectie bij Anton Kersjes en David Zinman.

Sinds 1966 is Geert van Keulen basklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanaf 1966 tot einde 1988 was hij lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Ook was hij zeer actief op het gebied van kamermuziek, als uitvoerend musicus, dirigent en organisator van concerten.
Van Keulen was van 1978 tot 1995 leraar compositie en instrumentatie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Composities
In 1986 componeerde hij de opera Aan de Wannsee, op een libretto van Louis Ferron. In 1988 schreef hij Armonia, voor strijkorkest, een opdracht van het [Amsterdams Fonds voor de Kunst] ter gelegenheid van het eeuwfeest van het Concertgebouworkest. Dit werk ging op 25 oktober 1990 bij het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly in première.
In 1990 voltooide Van Keulen Tympan pour grand orchestre, een opdracht van het Koninklijk Concertgebouworkest, eveneens t.g.v. het eeuwfeest.
In 1991 schreef hij voor Arno Bornkamp Fingers, voor tenorsaxofoon en orkest en in 2001 het Hoornconcert voor Jacob Slagter en het Koninklijk Concertgebouworkest.

websites: www.donemus.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.