muziekbus
Dit artikel is 24-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Entrance

De indie rock muzikant Guy Blakeslee, geboren in Baltimore, Maryland, die opereert onder de naam Entrance.

folk muziek, die vaak bestaat uit zang en gitaar, met oude blues songs.
Zijn ruwe materiaal is geïnspireerd op oude plattelands muziek, Delta Blues en de folk tradities die uiteindelijk leidden tot honky tonk en C&W en op de blues. Blakeslee noemt als inspiratiebronnen Jimi Hendrix, Timothy Leary, het Tibetaanse Dodenboek, Syd Barrett en Delta blues legende Charlie Patton.

Guy Blakeslee werd geboren in Baltimore, waar hij ook opgroeide en voor het eerst werd opgemerkt als lid van The Convocation Of....
Later verliet hij de band en vertrok naar Chicago om een solo carrière op te bouwen onder de naam Entrance. Hij trad 18 maanden lang regelmatig op in een bar genaamd The Hideout, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij de aandacht trok van Tiger Style Records.

Entrance heeft samen met Devendra Banhart een tour gemaakt. Devendra Banhart is een artiest die muziek maakt in een gelijkaardige stijl en internationale toernees maakt. Verder heeft Entrance gewerkt met indie rock iconen waaronder Cat Power.

Blakeslee heeft zijn muziek uitgebracht via Tiger Style Records en Fat Possum Records, zowel als via zijn eigen platenlabel, Entrance Records.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.