muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley (geb. 8.1.1935 in East Tupelo/Missouri - gest. 16.8.1977 in Memphis), Amerikaanse rock-'n-roll-zanger en -gitarist. Bijgenaamd de "King of Rock-'n-roll".

Elvis Presley was al in zijn jonge jaren een getalenteerde zanger en leerde zich zelf het gitaarspelen.

Presley trad na zijn ontdekking als rock-'n-roll-talent niet alleen toe tot de muziekbusiness maar ook met veel succes tot de filmbusiness.

Na de tweede wereldoorlog was Presley in Duitsland gestationeerd, waar hij zijn vrouw Priscilla leerde kennen, die hij meenam naar de VS.

Een van de grootste rock'n'roll-iconen ooit . 'I've been very lucky, I've been very lucky. I happened to come along at a time when there was no trend. I was very lucky. The people were looking for something different and I was lucky, I came along just in time', zegt de King Of Rock 'n' Roll himself. Inderdaad is Elvis de juiste man op de juiste tijd geweest. Er was (en is) niemand zoals hij.

Op 16 augustus 1977 stierf hij in Memphis/Tennessee mogelijkerwijs aan de gevolgen van misbruik van verdovende middelen en alcohol. Over de precieze oorzaak van zijn dood wordt nu nog steeds gespeculeerd.

Websites: top2000.radio2.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.