kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Edwin Hawkins

Edwin Hawkinsbegon als pianist met zijn eigen familie en groeide uit tot de man die met zijn Edwin Hawkins Singers de grootste Gospelhit allen tijden zou voortbrengen. De nieuwe gospelmuziek zou niet alleen de Gospel voorgoed veranderen, maar heeft ook tot op de dag van vandaag een enorme invloed andere muziekgenres.

In 1967 was hij medeoprichter van het Nothern California State Youth Choir. Het album dat hij met hen opnam - 'Let us go into the House of the lord' - werd eerst geproduceerd op kleine schaal. Maar al snel maakte de nieuwe mengeling van Gospel en R&B dat 'Oh Happy Day' een revolutie ontketende in de Gospelwereld, met zeven miljoen verkochte platen en de eerste Grammy Award in de carrière van Edwin Hawkins.

Sindsdien heeft Hawkins meer dan 10 Grammy-nominaties en 4 Grammy Awards op zijn naam staan, bijvoorbeeld voor het wereldberoemde 'Every man wants to be free', opgenomen met het Oakland Symphony Orchestra.
Inmiddels is Hawkins naast artiest ook uitgegroeid tot schrijver, producent en promotor van jong talent. Jaarlijks geeft het 'Edwin Hawkins Music & Arts Seminar' in Florida duizenden jonge talenten de kans om in contact te komen met de juiste mensen in de muziekindustrie.

Folk-pop singer/songwriter uit Queens, New York die

In 1970 scoorde Melanie samen met The Edwin Hawkins singers een nummer 1-hit met 'Lay Down (Candles In The Rain)' (later gecoverd door Meredith Brooks).

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 159.