muziekbus
Dit artikel is 24-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

discotheek

Een discotheek is een uitgaansgelegenheid. Het kan ook een platenwinkel zijn. (van discos = plaat en theek).

In een disco wordt voornamelijk muziek waar je makkelijk op kan dansen gedraaid door een dj. Er wordt ook gewerkt met heel wat belichting en soms special effects, dit wordt meestal verzorgd door een lj.

De naam discotheek komt van de uitgaansgelegenheid La Discothèque aan de Rue de la Huchette in Parijs, die in 1941 openende. Het bijzondere was dat er geen gebruik werd gemaakt van livemuziek om op te dansen, maar van platen. In de jaren vijftig werd het principe van discotheken populairder, ook al zal het tot de jaren zeventig duren alvorens de naam discotheek wereldwijd in zwang kwam.

De muziekstroming disco, die begin jaren zeventig ontstond is afgeleid van het woord discotheek en betekende "muziek die in de discotheek wordt gespeeld".

Toen de Disco begin jaren tachtig zijn populariteit verloor, gebeurde dat niet voor de discotheken, die hun muziek aanpaste aan de tijd en rond 1990 gingen veel discotheken over op het draaien van housemuziek.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Discotheek

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.