muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Debra Luttrell

Amerikaans hoorniste

In 1974, toen de mogelijkheden voor vrouweljke musici toenamen, werd Debra Luttrell, toen 11 jaar verliefd, op de hoorn en weigerde het bespelen van ieder ander instrument in de schoolband in overweging te nemen (haar leraar wilde dat ze de drums ging spelen). Dit en de droom om professioneel de hoorn te spelen, leidde ertoe dat Luttrell een volledige muziekbeurs accepteerde aan de Boston universiteit, waar haar leraar David Ohanian was, toentertijd hoornist bij Empire Brass.

In haar tijd aan de Boston universiteit genoot Luttrell van al haar muzikale activiteiten, het meest van het spelen van kamermuziek voor koper. Na het behalen van haar graad, stond ze voor de moeilijke keuze tussen een uitstekende baan in het management van arbeidsbemiddeling en de hoorn. Luttrell koos voor de baan en had een succesvolle carrière bij een bedrijf in de omgeving van Boston.

Na zeven jaar kreeg ze de kans haar droom om in de muziek te gaan te verwezenlijken, toen haar een positie werd aangeboden in Rekkenze Brass. Hoewel dit betekende dat ze haar geboorteland moest verlaten evenals een succesvolle carrière in arbeidsbemiddeling, kwam haar lang gekoesterde droom eindelijk uit. Debra Luttrell is sinds 1991 lid van Rekkenze.

www.rekkenze.de

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.