kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Daniel Lohues

Daniël Lohues

Daniël Lohues (16 februari 1971) is een Nederlands componist en zanger, afkomstig uit Erica in Zuidoost-Drenthe.

Bands en muzikale projecten
Na enige jaren in diverse Engels- en Nederlandstalige bands, waaronder The Charlies, te hebben gespeeld richt Lohues in 1994 de groep Skik op.

In het voorjaar van 2003 richt hij de band Lohues & the Louisiana Blues Club op. Dit doet hij door in de Verenigde Staten met lokale Blues-artiesten een album op te nemen. Als de band vervolgens op North Sea Jazz speelt, heeft Lohues op de drie grootste festivals in Nederland gespeeld: Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz.
De mensen die nu met Lohues de Louisiana Blues Club vormen zijn: Keith Keyes op bas, Marco Geerdink (Daniëls neef) rhythmgitaar, Gralin Neal drums, Rob van Donselaar toetsen.

Van 20 januari tot en met 2 april 2006 tourde Lohues solo door het land met zijn theatertour Allennig. Hiervan verscheen op 27 maart 2006 een album met liedjes.

Lohues schrijft ook voor andere artiesten nummers: Jenny Arean, Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Paul de Leeuw en Kinderen voor Kinderen.

Prijzen
Samen met de bandleden van Skik, ontving Daniël Lohues in 1996 de Zilveren Harp. In 2006 wordt hij genomineerd voor een Edison in de categorie 'Zanger Nationaal'. In 2006 wint hij ook de Okapi Liedprijs 2006, voor het lied "Annelie" van het album "Allennig".

Trivia
Het nummer Op fietse wordt in 2005 verkozen tot beste Drentse liedje ooit.
Daniël Lohues schrijft ook wekelijks een column in het Dagblad van het Noorden.
Lohues staat Di-rect bij om hun album Discover te maken.
Lohues zingt mee op de single 'Als je iets kan doen' waarvan de opbrengst is gegaan naar giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties ten behoeve van de slachtoffers van de Aardbeving in de Indische Oceaan op Tweede Kerstdag 2004.

Singles
Liedje/Liedje (remix) - Single opgenomen met de groep Abel
Steeds Dichterbij/Steeds Dichterbij (tune) - Titelsong KRO programma "De Wandeling"
Loat Mij Mar Lopen/Pries De Dag Niet - Tune RTV Drenthe's Trektocht

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Dani%C3%ABl_Lohues.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 85.