kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Cor Gout

Cor Gout (Den Haag, 1951)

Neerlandicus, filosoof, songtekstschrijver (voor de band Trespassers W), muziektheaterstukken-schrijver (Vlucht Over Den Haag, Ieplaan), librettosschijver, scriptsschrijver en programmamaker voor radio- en televisie.

Hij schreef in de jaren tachtig voor het popblad 'Vinyl' en maakte vervolgens de bladen 'Trespassers W' (ook de naam van zijn band die tot op de dag van vandaag bestaat) en 'Mondain den Haag', allebei uitingen van undergroundcultuur.

Met zijn band 'Trespassers W' maakte hij platen en CD's, die over het algemeen meer in het buitenland gewaardeerd (en uitgegeven) werden dan in eigen land. Met onder andere 'Dummy'(1988), 'Roots and Locations' (1991), 'Fly Up In The Face Of Life' (1996) en 'The Noble Folly Of Rock'n'roll' (2006).

Ook schreef hij een aantal muziektheaterstukken die hij met zijn band uitvoerde op plekken als Korzo en Zeebelt in Den Haag, oa. 'Vlucht Over Den Haag'(1999) en 'Ieplaan' (2003).

In 1996 verscheen van zijn hand 'Trespassers' Trips', een verslag van de tournees van de band Trespassers W tot dat jaar.

Samen met Tony Blokdijk redigeerde hij (en schreef hij stukken voor) de bundel 'Scheveningen, op lokatie' (2001).

In 2002 verscheen in de Zeeuwse Slibreeks het boekje 'Zee/Land'.

Gout beschouwt 'Noirette' (2003) als zijn literair debuut. Bij het boek verschijnt ook een CD, waarop Gout een aantal teksten uit 'Noirette' declameert, met begeleiding van Luc Houtkamp (saxofoon, computer), Wilbert de Joode (contrabas) en Jan Moebius (computer). Het boek is geïllustreerd door de Franse kunstenaar Sébastien Morlighem. Sébastien Morlighem woont en werkt als schilder en tekenaar in Parijs en is initiatiefnemer van de reeks uitgaven 'S2 L'art?'. In 1991 illustreerde hij de Trespassers W-lp Roots and Locations. Hij exposeert regelmatig en werkt momenteel aan diverse boekuitgaven.

In 2004 kwam het volgende boekje uit 'Van Stolkpark, verboden gebied' (Valerius Pers, Den Haag).

In 2005 schreef Gout '78-45-16-33', de toerentallen van de pop' (Aprilis, Zaltbommel) en 'Ode aan den Haag' (Avalon Pers, Genootschap Gerrit Achterberg). Verder redigeerde Gout het boek over voetbal in Den Haag en Scheveningen 'Als De Kraaien Overvliegen' (Trespassers W, Den Haag).

Laatste uitgave: Muziek in zwart wit, dec 2006.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Cor_Gout.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 6.