kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Conny Stuart

Cornelia van Meijgaard (Wijhe, 5 september 1913) is een Nederlands zangeres, cabaretière en musicalster.

Conny Stuart groeide op in Den Haag in de buurt van het Vredespaleis. Ze volgde een opleiding aan de meisjes-HBS Bleyenburg. Tijdens deze periode gebruikte ze de naam Stuart en werd haar de bijnaam Puck gegeven. Ze begon haar artiestenloopbaan als chansonnière en trad onder andere op met de band van Freddy Johnson. Ze had haar eerste radio-optreden op 25 juli 1939. In de Tweede Wereldoorlog ontmoette ze Wim Sonneveld, met wie ze ging optreden. Ook in de jaren vijftig bleef ze prominent lid van zijn gezelschap. Ze was in die tijd gehuwd met Joop Doderer.

Haar acteurskwaliteiten, ontwikkeld bij Sonneveld, kwamen pas goed tot hun recht in de musicals die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink voor haar schreven. "Heerlijk duurt het langst" was in 1965 direct een ongekend succes. Later volgden nog talrijke andere musicals, zoals "Wat een planeet", "Met man en muis", "En nu naar bed", "Madam" en "De dader heeft het gedaan".

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Conny_Stuart.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 151.