muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Christiane OelzeChristiane Oelze geboren Keulen, 9 ktober 1963
Duitse sopraanzangeres

De Duitse sopraan Cristiane Oelze studeerde bij Klesie Kelly-Moog, woonde masterclasses bij van Elisabeth Schwarzkopf en kreeg verder les van Erna Westenberger. Aan de haar toegekende haar prijzen is te zien dat het lied in haar artistieke pogingen prominent figureert, zoals bij de Hugo Wolf Competition in 1987 en de German Intercollegiate Competition voor Song Duos in 1988 (eerste prijs).

Oelze werd vervolgens uitgenodigd om mee te doen aan internationale festivals, waaronder Lake Constance en Berlijn. Ze tourde door Europa, de V.S., Zuid-Amerika en Japan. Het repertoire dat ze uitvoert loopt van de barok periode tot hedendaagse werken en ze heeft gastoptredens gegeven in alle belangrijke concertzalen van Europa, met dirigenten als Sir Neville Marriner, Frans Brüggen, Pierre Boulez, Horst Stein en Sir Colin Davis.

Sinds 1990-91 heeft Christiane Oelze deelgenomen aan operaprodukties, waaronder als Despina in Cosi fan tutte in Ottawa, als Constanze in Die Entführung aus dem Serail op het Salzburg Festival en in Zürich en als Pamina in Die Zauberflöte in Leipzig onder directie van Sir Yehudi Menuhin.

Haar CD's uitgegeven op het Berlin Classics label omvatten onder meer Lieder op gedichten van Goethe (van verschillende componisten), Jephtha van Händel en concertaria's van Mozart.

websites: www.christianeoelze.com, www.bach-cantatas.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.