muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Chabliz

Chabliz (voorheen Chablis) is een Haagse groep rondom zangeres Petra de Winter. De band omschrijft de muziek zelf als semi-akoestische pop-noir. Pop-noir met een melancholieke sfeer, met invloeden van Nick Cave, John Cale, Tom Waits, Nina Hagen, opera, Hitchcock en Van Dyke Parks.

pianist & accordeon
Arthur van Keppel - drums & percussie
Marcel Peters - contrabas

Zangeres Petra de Winter heeft een groot stembereik van meer dan 4 octaven. Ze heeft in 2001 een platenkontrakt bij major CNR-Arcade getekend en er een single uitgebracht. Zij trad o.a. op in Londen, Kopenhagen en Tunesie. In eigen land was zij o.a. te gast bij de Paul de Leeuwshow. Zij werkte o.a. samen met Rowin Schumm (Lichterlaaie), Arie Spaans (the Suburbs, Naked), Cor Gout (Tresspassers W), AU (=exp. impromuziek), Hans Eijkenaar, Leendert Haaksma, Tjeerd van Zanen en Daniel Derks (ex-De Dijk).

De band bestaat verder uit piano, contrabas en drums.

Drummer Arthur van Keppel tourde met zijn rockband 'Sister Lovers' door Oost-Europa. Hij speelde diverse malen in het voorprogramma van Hallo Venray. Arthur werkte ook samen met Nicko C. (Living Blues) in de band "Yonkers". Arthur van Keppel overleed zaterdagavond laat 10 februari 2007 plotseling aan een acute maagbloeding.

Contrabassist Marcel Peters speelde al vier keer op het North Sea Jazz Festival. Hij begeleidde o.a. Mariska Veres en Faye Claassen op contrabas.

Marcel plukt en strijkt de bas, wat mooie weemoedige momenten oplevert.

Pianist Henk Greven speelde met diverse bigbands, koren en musicals en begeleidde veel verschillende zangeressen op de piano. Henk studeerde aan het Conservatorium van Enschede.

Wie van bijzondere, melancholieke engelstalige pop-noirmuziek, gothic-jazz, new wave en duitstalige tango's houdt, zal zich thuis voelen bij Chabliz....
Het live opgenomen debuutalbum BlackBlue kwam in '99 uit en werd lovend ontvangen door de vaderlandse muziekpers.
Het 2e album Nightporter is geproduceerd door Wim Oudijk (had in de seventies grote hits met 'Navel' en produceerde o.a. Venus Flytrap en Drs. P).

websites: www.popinstituut.nl, www.ongekendtalent.nl, www.kindamuzik.net

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.