muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Carola Vossen

Nederlands podiumkunstenares

Carola Vossen is vanaf haar 17e werkzaam als professioneel podiumkunstenaar. Zij is actief in meerdere kunstvormen. Haar belangrijkste activiteit is zang, waarbij het accent ligt op jazz. Daarnaast danst zij, schrijft teksten en speelt in voorstellingen.

Zij heeft een opleiding gevolgd aan de Dansacademie Tilburg (toneeldans), aan l'École internationale de théâtre Jacques Lecoq (bewegingstheater) te Parijs en aan de Schumann-academie in combinatie met zangtrainingen van Laura de Bekker. Momenteel ontdekt Carola 'Complete Vocal Technique' van Cathrine Sadolin. Recentelijk heeft zij de Post HBO-opleiding gevolgd aan de Theaterkade in Amsterdam.

Vanaf 1989 heeft Carola Vossen acht jaar in Parijs gewoond en opgetreden in het clubcircuit en op tal van andere plaatsen. Ook nu nog heeft Carola een aantal franstalige nummers op haar repertoire. Zij werkte intensief samen met gitarist Eric Gombart. Met het Amir Perelman trio heeft zij enkele tournees gemaakt in Israël en in Frankrijk.

In deze periode heeft zij twee CD's uitgebracht: Couleur Blue Nuit in 1995 met Eric Gombart en Home Town Jazz Cafe met Guy van Beek in 2002. Na haar Parijse periode terug in Nederland heeft zij haar carrière als zangeres voortgezet in twee eigen bezettingen, 'Softly Spoken' en het 'Carola Vossen Kwartet'. Daarnaast neemt zij deel in het 'Tom Kwakernaat Trio' en werkt zij onder andere samen met Maarten Kruiswijk en Guy van Beek.

In 2004 heeft zij een theatervoorstelling gemaakt getiteld Onder de Blote Hemel. Voor tournees en projecten gaat Carola Vossen nog regelmatig naar Frankrijk.

In februari 2006 herhaalt Carola de tournee van 2005 in de Verenigde Staten / Montana. Ze speelt daar met de legendarische contabassist Kelly Roberti en uitzonderlijk getalenteerde pianiste Ann Tappan, er staan theatraal vertolkte franse chansons,vooroorlogse engels- en duitstalige jazz en eigen werk op het repertoire en guess what? They love it !

In 's-Hertogenbosch (DJC Recording/Studio The Living) wordt een nieuw studio album Colors Can Feel opgenomen met Maurice Rugebregt, Han Slinger, Maarten Kruijswijk en Jan Verwey. Haar grote inspiratie is haar producer voor dit album; Bo Brocken.

In diezelfde periode werken Carola Vossen en Rembrandt Frerichs aan songs & poetry; teksten van Carola en composities van Rembrandt

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.