muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof (Aalst, 15 augustus 1958) is een bekende Nederlandse bandoneonspeler. Carel is getrouwd met Thirza, die in 1998 het leven schonk aan een tweeling en die tevens zijn manager is.

Carel Kraayenhof werd geboren in Aalst (gemeente Waalre). Hij werd nationaal bekend toen hij op 2 februari 2002 de Argentijnse alternatieve nationale hymne, de tango Adios Nonino ("Dag Vadertje") van Astor Piazzolla speelde tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins Prins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. De indruk die dat maakte bezorgde hem grote bekendheid.

Carel Kraayenhof richtte samen met Leo Vervelde een tangoafdeling op aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar de Argentijnse componist en pianist Gustavo Beytelmann inmiddels artistiek leider is geworden.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Carel_Kraayenhof

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.