kunstbus
Dit artikel is 02-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Boy George

Boy George, pseudoniem van George Alan O'Dowd geboren Liverpool, 14 juni 1961
Britse popzanger en diskjockey

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hit met het nummer Karma Chameleon, een single die in diverse landen op nummer-1 stond.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, werd hij een poosje leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en homo-travestie, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1988 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

George werkt in Amerika als DJ. In 2006 kwam hij in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als stratenveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de Gemeentereiniging voldoen.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Boy_George


Pageviews vandaag: 6.