kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bill Medley

Bill Medley (19 september 1940) is een Amerikaanse zanger. Hij is vooral bekend als één van de twee zangers van de Righteous Brothers.

Bill Medley werd geboren in Los Angeles. Als kind van twee muzikale ouders (zijn vader was bandleider en speelde saxofoon en zijn moeder zong en speelde piano) speelde muziek al op jonge leeftijd een belangrijke rol in zijn leven: hij zong in een kerkkoor en op school. Desondanks heeft hij nooit een officiële muzikale opleiding gevolgd. In 1961 ontmoette hij Bobby Hatfield, met wie hij de Righteous Brothers vormde. Dit duo scoorde gedurende langere tijd veel hits.

Later begon Bill Medley aan een solocarrière: hij maakte in totaal 14 soloalbums. In 1988 scoorde hij met Jennifer Warnes een nummer 1-hit in onder meer Nederland met het nummer (I've had) The Time of my Life van de soundtrack van de film Dirty Dancing. Voor deze soundtrack won hij een Grammy Award.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Bill_Medley


Pageviews vandaag: 38.