kunstbus
Dit artikel is 02-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Beyoncé KnowlesBeyoncé Giselle Knowles geboren Houston, Texas 4-9-1981
Amerikaanse zangeres en actrice

producent. In totaal heeft Beyoncé, inclusief de drie Grammy's met Destiny's Child en haar zes solo Grammy's, negen Grammy's gewonnen.

In 2006 maakt Beyoncé bekend dat ze op 4 september van dat jaar haar tweede solo-album gaat uitbrengen, onder de titel "B'Day". Het album is binnen twee weken opgenomen na de voltooiing van de opnames van Dreamgirls. Het album B'Day is in Amerika op nr 1 in de charts binnengekomen met meer dan 541.000 verkochte kopieen in de eerste week. In 2003 had ze het album Dangerously In Love al uit gebracht dat wereldwijd meer dan twaalf miljoen keer over de toonbank ging.

Op 13 juni 2005 werd bekend gemaakt dat Destiny's Child uit elkaar zou gaan. Het laatste optreden vond plaats op 10 september 2005 in Vancouver.

De laatste jaren is Beyoncé ook actief op het gebied van film en acteren. Zo speelde ze onder andere belangrijke rollen in het derde deel van Austin Powers en in 2006 de remake van The Pink Panther. binnenkort komt de film 'Dreamgirls' uit in de bioscoop, waarin Beyoncé samen met Eddie Murphy en Jamie Foxx in speelt.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Beyonc%C3%A9_Knowles


Pageviews vandaag: 145.