muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bert van den Brink

Bert van den Brink geboren 24-7-1958
Nederlands pianist, componist, arrangeur en docent

klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Zijn docent was Herman Uhlhorn. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium.
Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact.
In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later sloeg de balans meer door naar de lichte muziek.

De musici waarmee Bert speelde en speelt zijn en waren: Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Aderly, Benny Golson,Lee Konitz, Rick Margitza, Willem Hellbreker, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Enrico Pieranunzi, Louis van Dijk, Jules de Corte, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Dee Dee Bridgewater, Denise Jannah, Miranda van Kralingen, Heleen van den Hombergh, Thomas Oliemans.

In 1990 en 1991 speelde Bert in het Dee Dee Bridgewater kwartet.
Enkele jaren was Bert de muzikale leider van de groep van Denise Jannah.
Hij was de pianist in het Heleen van den Hombergh kwartet.

Met vocaliste Miranda van Kralingen trad hij op met het programma "vocal variety". Bert geeft solo jazz recitals live of via het internet of via de cd allemaal onder de naam: Bert's Bytes. In het verleden bracht Bert verschillende solo albums uit. Het solo-album Jazz at teh Pine Hill leverde hem een Edison-nominatie op.
Bert speelt in duo met: Toots Thielemans, Jesse van Ruller. Het Bert van den Brink trio met bassist Hein van de Geyn en drummer Hans van Oosterhout brachten in 2004 hun eerste trio album uit met de titel between us.

Als "side man" neemt hij steeds vaker op. In de discografie is alles hierover te vinden. Met vocalist Thomas Oliemans nam Bert de cyclus Winterreise van Franz Schubert op.

Bert is ook aktief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Het hoogtepunt op dit gebied is de bewerking van de opera Porgy

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.