kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Ben Cramer

Ben Cramer (Amsterdam, 17 februari 1947) is een Nederlandse levensliedzanger en musicalster.

In 1966 maakt Ben samen met zijn begeleidingsgroep The Sparklings zijn televisiedebuut bij het NCRV-programma Twien. Hij wordt ontdekt door Annie de Reuver. Aan het einde van 1967 scoort hij met zijn eerste single meteen een hit: Zai Zai Zai bereikt de zevende plaats in de Veronica Top 40.

In 1971 scoort Ben zijn bekendste hit met de De Clown. Hoewel het liedje in de hitparade blijft steken op # 15 groeit het uit tot een klassieker.

Op 7 april 1973 vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg met het door Pierre Kartner geschreven De oude muzikant. Hij zingt een toontje lager als hij veertiende eindigt uit zeventien deelnemers.

Tot in 1980 behaalt hij regelmatig een bescheiden hitparadenotering. Daarna deemstert zijn succes.

In 1992 vertolkt hij zijn eerste musicalrol: Juan Peron in Evita van Andrew Lloyd Webber. Van 1993 tot 1996 is Cramer vierhonderd keer te zien als de titelfiguur in The Phantom of the Opera.

In 2000 is Ben deelnemer aan Big Brother VIPS


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Ben_Cramer
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 462.