muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Andrew BirdAmerikaanse musicus, kunstfluiter, violist, gitarist en zanger, geboren 11 juli 1973, Illinois.

De uit Chicago afkomstige Andrew Bird is van oorsprong violist en conservatoriumstudent. Op 4-jarige leeftijd begon hij met het spelen van viool. Op latere leeftijd komt hij in contact met jazz, country, blues en Hongaarse Gypsy Music.

Andrew Bird maakte zijn eerste grote stappen in de muziekwereld samen met de groep Bowl of Fire. Zijn muziek bevindt zich ergens tussen jazz, rock soul en folk waarmee hij een sober rijk en zeer persoonlijk universum creƫrt. In 2003 brengt hij zijn eerste solo-album "Weather Systems" uit, twee jaar later volgt mmv Martin Dosh "And the Mysterious Production of Eggs". Met 'Armchair Apocrypha', waarop verrassende bluescovers van Son House en The Handsome Family, is hij inmiddels toe aan zijn zevende studioalbum.

Andrew Bird zingt, speelt en sampelt zichzelf live, zodat hij zelfs tijdens zijn soloconcerten de indruk weet te wekken dat hij een orkest bij zich heeft. Met cd's als Weather Systems en The Mysterious Productions of Eggs vestigde hij definitief zijn naam. Naast viool speelt hij nog een heel arsenaal aan andere instrumenten en is hij een begenadigd kunstfluiter.

De muziek van Andrew Bird roept gelijkenis op met Nick Drake, Jeff Buckley en Rufus Wainwright.

Websites: www.myspace.com, www.kindamuzik.net

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.