muziekbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Anastacia

Anastacia (1973)

Anastacia Lyn Newkirk is geboren in New York City en werd opgevoed door haar moeder na de scheiding van haar ouders. Toen ze 14 was, verhuisden ze naar het westelijk deel van Manhattan.

Anastacia is afkomstig van een artistieke familie. Haar vader was zanger in het Catskills Hotel en in het East Coast nachtclub circuit. Haar moeder is actrice en heeft gewerkt in muziektheaters en op Broadway!

Ze studeerde af aan de 'Professional Children's School' in Manhattan. Ze las veel poëzie, zong samen met haar moeder Barbra Streisand en Elton John songs mee en ging samen met haar zus regelmatig dansen in de NY dance club 1018. Daar maakte ze voor het eerst kennis met house en freestyle muziek. Ze voelde zich direct aangetrokken tot laatstgenoemde muziekgenre dat bijzonder ritmisch is.

Voor Anastacia begint het grote succes ook in een nachtclub. Ze wordt daar ontdekt, mag dansauditie doen en wordt aangenomen voor het MTV programma 'Club MTV'. Het is dan eind jaren negentig en Anastacia is veel meer van plan dan alleen dansen voor de muziekzender. Anastacia werd een bekend gezicht bij 'Club MTV' en danste in verschillende hitvideos waaronder Salt-N-Pepa's 'Everybody Get Up en 'Twist and Shout'.

Op een avond in de nachtclub benaderde de producer van deze songs van Salt-N-Pepa haar en vroeg haar of zij een zangeres was. Vanaf dan startte haar muziekcarrière maar ze had verscheidene producers nodig in haar 'poging tot doorbraak'...

OG Pearce, een tekstschrijver, producer en keyboardspeler uit Los Angeles die ook al met Montell Jordan en CeCe Penniston samenwerkte, was de eerste die Anastacia haar eigen keuze liet doen en dat op tape zette. Al de voorgangers van producers 'dwongen' Anastacia om te zingen wat zij dachten dat goed was en lieten dus Anastacia niet haar eigen keuze doen. OG Pearce deed dat wel, en met succes. Hij nam met haar de song 'One More Chance' op. Jammergenoeg kwam er geen deal met Pearce's productiefirma en kwam er dus geen platencontract. Maar Anastacia liet het hoofd niet hangen en kreeg al vlug een nieuwe producer en manager...

In 1998 zorgde haar nieuwe manager Lisa Braudé ervoor dat Anastacia kon deelnemen aan MTV's 'The Cut', dat een zoektocht naar nieuw talent was. Deze competitie begon met 160 deelnemers. Daarvan konden er slechts tien finalisten zijn. Deze tien finalisten, waaronder Anastacia zelf, moesten voor een jury van muzikale talenten zoals Peter Rock, David Foster en Faith Evans, hun ding doen. Anastacia bracht de song 'Not That kind'. Ze werd echter geen winnares maar het luidde wel haar doorbraak in. De reactie op haar optreden was ongelooflijk. Michael Jackson belde haar thuis op en in de komende maanden ontmoette ze elke grote baas van de grootste muzieklabels.

In maart '99 tekende ze dan een exclusief contract bij Epic/Daylight Records, waarna ze direct hits scoorde met haar debuutalbum Not That Kind. Sindsdien is deze mooie dame met de stem van goud niet meer uit de hitlijsten weg te denken!

Maar dan slaat het noodlot toe. Want in januari 2003 blijkt de jonge Anastacia borstkanker te hebben. Als ze over de eerste schrik heen is staat haar besluit vast. Ze zal terugvechten, hoe zwaar de behandelingen ook zullen zijn. Ze ondergaat een chemokuur en blijft druk met het schrijven van nummers, ook al lukt dit niet vaak. Door de intensieve behandeling had Anastacia het namelijk heel moeilijk met zich concentreren. Het viel haar zwaar om nummers te schrijven.

Nu staat ze weer aan de top van de popmuziek business. Over haar moeilijke periode zingt ze op 'Anastacia', haar derde en titelloze album. De nieuwst single hiervan is 'Sick And Tired', weer een prachtige popsong, met die herkenbare stem

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.