kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

After Forever

is een Nederlandse metalband met invloeden uit de klassieke muziek en power metal.

After Forever werd opgericht in 1995 door Mark Jansen en Sander Gommans en kende in de begintijd vooral invloeden van death metal en klassieke muziek. Nadat in 1997 zangeres Floor Jansen werd aangetrokken als leadzangeres, kreeg de band meer zijn huidige vorm, met ook andere stijlen, maar altijd met metal elementen.
In 2000 kwam het debuutalbum Prison of Desire uit. Dit album kreeg veel positieve aandacht van de pers en gaf de band de mogelijkheid om te ontwikkelen. In 2001 kwam het tweede album, Decipher uit.

After Forever werd internationaal herkend als een van de beste 'female fronted' metal bands. Ze tourden met succes door Europa en Zuid-Amerika en traden op in bijna alle zaaltjes.

Mark Jansen, voormalig gitarist verliet in 2002 de band na wat creatieve meningsverschillen en startte daarna samen met een vriendin Simone Simons een nieuwe band: Epica.

In 2003 bracht After Forever een nieuwe cd uit, Exordium, een mini-cd met 4 nieuwe nummers en 2 covers.
In 2004 kwam het album Invisible Circles uit. Een conceptalbum over het leven van een meisje dat moet opgroeien onder moeilijke omstandigheden.
In september 2005 kwam Remagine uit.

In 2006 is door het platenlabel Transmission een verzamel-cd (2 cd) uitgebracht onder de naam Mea Culpa - Retrospective. Deze cd wordt niet door de band gesponsord, wat dus betekent dat After Forever niet achter deze cd staat.

After Forever heeft in zowel binnen- als buitenland opgetreden met veel bands uit hetzelfde genre, zoals Nightwish, Epica en Within Temptation.

In april 2007 zal het vijfde album uitkomen, dat eenvoudigweg "After Forever" gaat heten.

Discografie
1999 - Wings Of Illusion (Demo)
1999 - Ephemeral (Demo)
2000 - Prison Of Desire
2001 - Decipher
2003 - Exordium
2004 - Invisible Circles
2005 - Remagine
2007 - After Forever

website: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/After_Forever


Pageviews vandaag: 7.