kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.
Dit artikel is 22-05-2008 voor het laatst bewerkt.

Adrian Belew

Amerikaans gitarist en zanger, 23 december 1949 Covington (Kentucky).

Adrian Belew, geboren als Robert Steven Belew, speelde onder meer in de band van Frank Zappa aan het einde van de jaren '70. Zo maakte hij deel uit van Zappa's band op het album "Sheik Yerbouti", waarop Belew een rol vervulde als gitarist, maar ook als zanger, getuige onder andere het nummer "City of Tiny Lights".

Later speelde Belew ook nog met de Talking Heads en David Bowie, en bracht hij meerdere solo-albums uit.

Adrian Belew is vooral bekend van zijn rol als gitarist in de progressieve rockgroep King Crimson waar ook Robert Fripp en Tony Levin deel van uitmaken.

Discografie
Lone Rhino (1982)
Twang Bar King (1983)
Desire Caught by the Tail (1986)
Mr. Music Head (1989)
Young Lions (1990)
Revolution (1992)
Here (1994)
The Acoustic Adrian Belew (1995)
The Guitar as Ochestra: Experimental Guitar Series, Vol. 1 (1995)
Op Zop Too Wah (1997)
Belewprints - the Acoustic Adrian Belew - Volume Two (1998)
Coming Attractions (2000)
Side One (2005)
Side Two (2005)

www.adrianbelew.net


Test je competentie op YaGooBle.com.

Eerste pageview van vandaag: 1